Martinique

Midden in de archipel van de Caraïben ligt Martinique, een frans eiland van 1100 km², gemakkelijk bereikbaar vanuit Europa. Het eiland zal u verassen door zijn grote verscheidenheid aan landschappen, in het binnenland:  hellingen, wouden, watervallen, vulkanen ; aan de kust: witte zandstranden en prachtige kreekjes in het Zuiden, de Westkust omringd door de Caraïbische Zee, en de meest woeste kliffen aan de Oostkust. Martinique is ook een sportief eiland: canyoning, waterskiën, trektochten, kitesurfen, duiken, een halve marathon... Er bestaan duizend manieren om Martinique en zijn tradities te ontdekken tijdens verschillende activiteiten, bezoeken aan musea, distelleerderijen...   Ontdek Martinique, een mix tussen de ‘Caraïbische flair’ en de ‘French touch’ !   

 

Martinique, omdat...

Bloemeneiland
Mount Pelée
Schoelcher Bibliotheek
Fort Saint Louis
La Savane Park

De luchthaven van Martinique, Aimé Césaire, en Parijs zijn verbonden door dagelijkse vluchten van ongeveer 8 uur. Op Martinique vliegen Air France en Air Caraïbes.  Er zijn ook regelmatige verbindingen met de overige Caraïbische eilanden. Drie vluchten per week brengen u naar Miami en er zijn ook chartervluchten naar Canada. Over zee is er een dagelijkse verbinding met Guadeloupe, de Dominicaanse Republiek en St Lucia.  

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Tijdsverschil

In de winter is het op Martinique 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur.

Taal

Frans is de officiële taal op Martinique. Op het eiland spreekt men ook patois, een lokaal dialect.

Valuta

De euro is de gangbare munt op Martinique.

Reisformaliteiten

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na uw retour is voldoende. Voor Martinique mag u, als Belg, ook reizen met een simpele identiteitskaart.

Klimaat

De temperatuur schommelt het jaar door tussen de 24 en de 30°C. De beste periode om te reizen is in onze winter en lente. De maanden september en oktober zijn het minst aan te raden.