Guadeloupe

Guadeloupe biedt u vijf bestemmingen in 1.  Het is immers een eilandengroep bestaande uit het majestueuze Basse-Terre, het fascinerende Grande-Terre, het verrassende La Désirade, het schitterende Les Saintes en het authentieke Marie-Galante.  Elk van de vijf eilanden is een ontdekking op zich.  De etnische diversiteit van de verschillende eilandbewoners vertaalt zich in een kleurrijk pallet van folklore, taal en muziek.  Verder is er ook de overweldigende natuurpracht met ongerepte natuurreservaten, schitterende stranden en feeërieke koraalriffen.  Cultuur opsnuiven kan ook met talrijke musea, versterkte gebouwen, ruïnes, geklasseerde woningen en archeologische verzamelingen.  Snorkel, duik, zeil, rijd te paard, fiets, spring parachute, ... 
De mogelijkheden zijn eindeloos op de overweldigende eilandengroep Guadeloupe.  Uw volgende vakantiebestemming?

.  

Guadeloupe, omdat...

5 eilanden
Ongerepte natuur
Grote diversiteit
Charmehotels
Creoolse keuken

Vanuit de luchthavens van Parijs Orly en Parijs Charles de Gaulle zijn er dagelijkse vluchten naar Guadeloupe.  Er zijn ook makkelijke verbindingen tussen België en Parijs dankzij de TGV vanuit Brussel-Zuid (of eventueel Rijsel).  Travelworld werkt met drie luchtvaartmaatschappijen samen, met name Air Caraibes, Air France en XL Airways

Labels

Exclusief
Huwelijksreis
All Inclusive
Luxe

Onze hotelselectie

Ontdek de Travelworld hotelselectie op Guadeloupe.  Guadeloupe beschikt niet over een hyperluxueuze hotellerie met gigantische 5-sterrenresorts.  Wat het eiland mist aan luxe maakt het echter goed met een gigantische dosis charme.  Dit gaat van een intimistisch boetiekhotelletje in de ongerepte natuur tot een designhotel in de heuvels.  Aan u de keuze! 

Reisformaliteiten

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maand na uw retour is voldoende. Voor Guadeloupe mag u, als Belg, ook reizen met een simpele identiteitskaart.

Taal

Frans is de officiële taal op Guadeloupe. Op het eiland spreekt men ook patois, een lokaal dialect.

Tijdsverschil

In de winter is het op de eilanden 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur.

Valuta

De euro is de gangbare munt op Guadeloupe.

Klimaat

De temperatuur schommelt het jaar door tussen de 24 en de 30°C. De beste periode om te reizen is in onze winter en lente. De maanden september en oktober zijn het minst aan te raden.